Pracujte z domu, aniž byste cokoli prodávali!

Ať už jste studentem, rodičem, nebo cestovatelem, každý ocení možnost pracovat podle svých časových možností z pohodlí svého domova, nebo klidně i z cest. Staňte se virtuálním asistentem a diktujte si sami, jak, kdy, a pro koho budete pracovat!
horníci v dole
V čem spočívá virtuální asistence?
·         Psaní emailů
·         Správa sociálních médií
·         Psaní článků pro blog
·         Psaní příspěvků a reklam na sociální sítě
·         Zajištění hladkého průběhu projektů
·         Komunikace s klienty
·         Správa kalendáře
·         Plánování a zajišťování cest
žena u notebooku
Většinu z těchto schopností už pravděpodobně máte, pokud jste častým uživatelem počítače nebo telefonu. Na provozování virtuální asistence z domova nepotřebujete žádná školení ani tréninky, stačí se jen porozhlédnout po pracovních portálech a začít. Nejjednodušším bude pracovat jako živnostník, vzhledem k tomu, že většina zahraničních zadavatelů nehledá zaměstnance, ale asistenty na volné noze, kteří jim budou příležitostně k dispozici.
Pracovat můžete i pro místní firmy, platy jsou však mnohonásobně vyšší u např. amerických firem, u nichž začínají ohodnocení na zhruba 400Kč/ hod. Pokud tedy ovládáte plynule mluvenou i psanou angličtinu, nebojte se hledat práci za hranicemi naší země.
lepítko na monitoru

K práci není potřeba mnoho: notebook nebo počítač, chytrý telefon, rychlé a spolehlivé internetové připojení, a nejdůležitějším požadavkem je silná disciplína. Přestože práce z domu se může zdát jako výhra v loterii, je třeba si uvědomit, že jde stále o seriózní práci, a že si budete muset stanovit dané pracovní hodiny, během kterých se nesmíte nechat rozptýlit ničím, co vám pohodlí domova nabízí. Snažte se během „pracovní doby“ nekontrolovat zbytečně telefon, neodbíhat do obýváku sledovat seriál, ani nechodit na výlety do lednice častěji, než je třeba. Pokud toto zvládnete, můžete si již brzy začít vydělávat nadprůměrný plat odkudkoli a kdykoli se vám zachce.