Přizpůsobte domácnost dětem

Ostré rohy stolu, šuplíky s nářadím nebo noži, to vše není radno nechávat v dosahu dětí. Malé miminko jednoho dne vyroste a dosáhne na místa které by vás ani nenapadlo že bude chtít zkoumat. Pokud jste teprve v pozici že děti plánujete vyplatí se na to myslet i v případě nábytku. Konferenční stolek je jediný kus nábytku, který patrně budete vybírat s přihlédnutím k tomu že děti plánujete. Nejlepší řešení je dřevěný stolek se zaoblenými hrany. Pokud už však děti máte a nechce se vám kupovat nový stolek, na ostré hrany si pořiďte chrániče rohů, jsou to malé plastové násadky, které se snadno na stůl nasadí a ochrání tak dětskou hlavičku v případě pádu před zraněním.
malý sourozenci

Místečko jen pro dítě

Stolečky a židličky jsou dnes k sehnání i pro malé děti.  Je to praktické a pro dítě velice pohodlné, než když musí natahovat ruce k velkému stolu.

Omyvatelný nátěr

Použít na zdi omyvatelný nátěr se může jednomu zdát zbytečné. Pak se ale nemůže divit až zdi domácnosti obohatí kresba s použitím pastelek, voskovek, nebo fix. Často se stává, když děti objevují, co se smí a co ne, že právě zeď je láká k využití. Minimálně po dobu, než děti naberou více rozumu a půjde jim mnoho věcí vysvětlit je omyvatelný nátěr fajn.
holčička s kytičkou ve vlasech

Květiny, na horní police

Malé děti jsou zvídavé a stačí chvilka nepozornosti a už žumlají něco v pusince. Ideální řešení je odstranit z domu všechny jedovaté rostliny, nebo je alespoň umístit z dosahu dětských ručiček třeba na horní police kam dosáhne jen dospělý.

Kabely pryč

Elektřina přestavuje pro děti velké nebezpečí, malé děti, když objeví kabel mají tendenci do něj kousnout. Myslete na to a zabraňte dětem v přístupu k nim.
Tento článek si kladl za cíl upozornit na to, že dětem se domácnost prostě musí přizpůsobit. Malé děti přemýšlí jinak než dospělý a neuvědomují si rizika kterých se svým chováním dopouští. Je to tedy na nás dospělých, abychom je ochránili.

Podobné příspěvky